jueves, 12 de noviembre de 2015

11/11 On the road again

Primer de tot voldría agraïr la vostra ajuda per saber el nom del bitxo de bec llarg que vam trobar a Brisbane. Era un Ibis blanc australià.

Abans de deixar Brisbane entrem al mercat a xafardejar i descobrir verdures que no havíem vist mai.













A partir d'ara no tindrem cuina i en principi no ho podrem tastar, però tinc el desig d'una "purple carrot" i n'he comprat una per menjar-la així que la pugui pelar.







També hem conegut la noia d'una parada on hi fan paelles i fideuà i que per colmo de l'imaginació li han posat "little spanish". Ens ha explicat que treballa com a professora d'espanyol en una escola i que viu aquí des de fa 3 anys amb el seu nòvio australià.

Ja tenim cotxe! És un Toyota Camry de color blanc i es diu Aussie. Li podeu preguntar a en JC quantes vegades s'ha assegut al seient del copilot, perquè a Austràlia es condueix per l'esquerra i, per tant, els cotxes tenen el volant a l'altra banda.







70km al nord de Brisbane està el Parc Nacional de les Glass House Mountains, un conjunt de 12 turons de pedra volcànica, alguns d'ells antics volcans formats fa 25 milions d'anys.

Des del lloc on hem dinat hi ha un mirador espectacular a les Muntanyes.




Hem escollit el Ngungun de 253 metres d'alçada des d'on es pot veure bona part de la resta de turons.




La pujada és bastant senzilla al principi i tipus tartera a la part final, però sempre d'un verd excepcional.







Les parades per contemplar el paisatge també ens serveixen per reposar (encara que aquí no ho sembli, fa molta pendent)







I un cop a dalt... Oooohhhh...
Valía la pena l'esforç.


YouTube Video



Encara ens queden un parell d'hores per arribar a Noosaville, el poblet de la Gold Coast que hem escollit per passar la nit. Aquí a Austràlia, arribar més tard de les 19h vol dir posar-te en contacte amb l'allotjament per negociar la forma de fer el check-in i és un pal.

El que podem veure del camí abans que s'amagui el sol és ple d'arbres prims e infinits cap al cel que fan un paisatge molt bonic i ordenat.







Una altra cosa és quan el sol s'amaga i s'ha de seguir conduïnt per l'esquerra... amb rotondes a cada 200 metres!

Ah! Ja he tastat la pastanaga!
Per dins és de color remolatxa i el seu sabor és molt similar a les nostres, igual una mica més suau.
A veure si en el que queda de viatge puc provar més coses i us explico.







Bona nit i fins demà.

Ingrid

6 comentarios:

  1. És xulo conduir ler l'esquerra... quan t'hi acostumes, ens va passar a England i a Mongòlia, hehehe.
    Dius que és un Parc Nacional i sembla ple de cases i granges.
    Doncs bon dia i fins demà.
    Ramon i Lluïsa

    ResponderEliminar
  2. Aquesta pastanaga no te gaire bona pinta... Però s'ha de tastar, llàstima que els vostres amics d'aduanes no crec que us la deixin treure del pais. Per cert, no tindras video d'en JC pujant al cotxe pel cantó equivocat oi? ;-p

    ResponderEliminar
  3. Ja ja ja... M'imagino al JC entrant al cotxe i tenint que sortir per anar a l'altre banda....ja ja ja

    Quina xulada de lloc el mirador on heu donat.

    Les fotos impresionants!!! ( bé la de la pastanaga no que és una mica lletjota

    ResponderEliminar
  4. Bon día. Llastima no ser un país mes proper i poder gaudir de tanta varietat de verdures, pero montar una paradeta de aquets productes no crec que resultes lucratiu aquí a Mataró.
    Les carns i peixos com son de variats?
    Gracias per fernos participes en vídeos i fotos, de les maravilles de Australia.
    En Mallorca, sembren pastanages moradas.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  5. Bon día. Llastima no ser un país mes proper i poder gaudir de tanta varietat de verdures, pero montar una paradeta de aquets productes no crec que resultes lucratiu aquí a Mataró.
    Les carns i peixos com son de variats?
    Gracias per fernos participes en vídeos i fotos, de les maravilles de Australia.
    En Mallorca, sembren pastanages moradas.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar